דיות - תופעה של התאדות נוזלים דרך שטח הגוף של אורגניזם חי.
חשיבותה בחקלאות מרובה, וביחד עם ערכו של האידוי מהקרקע משמשת להערכת משק המים להשקיה.
הדיות בצמחים מתרחשת דרך פיוניות הצמחים שנפתחות במהלך הפוטוסינתזה ומולקולות המים מתאדות דרכן. עוצמת קרינה, טמפרטורת הסביבה, מהירות הרוח והלחות היחסית משפעים על קצב הדיות.
הדיות ניתן למדידה מעלה בודד על ידי מכשיר הקרוי "פורומטר", כימות הדיות מביא בחשבון את שטח הפנים, משך הזמן וכמות המים - היחידות של הדיות הן לכן : מול למטר מרובע לשניה.