מלח הוא חומר המורכב מחיבור של יונים (אטומים בעלי מטען חשמלי) חיובי ושלילי.
מלח הבישול, הנפוץ והמוכר אף הוא חיבור של יון נתרן ויון כלור NaCl ונקרא גם נתרן כלורי.
על פי רוב המלחים מתגבשים כמוצק בצורה של גבישים (או סריג יוני).
מבחינים במלחים שהם קלי תמס מסיסים בקלות במים, ובמלחים אחרים הנקראים קשי תמס - שכמעט ולא מתמוססים במים.
מלחים נמסים, מתפרקים לאניון(יון חיובי) ולקטיון (יון שלילי) ויכולים להעניק לתמיסה תכונות של הולכה חשמלית ואף תכונות של יצור חשמל (כמו בסוללה).