ויטמין C, גם חומצה אסקורבית - הוא מהויטמינים שגוף האדם אינו מסוגל לסנטז ועל כן חייב להיות מסופק ממקורות חיצוניים ובאופן שוטף כיוון שאינו נאגר בגוף (כמו ויטמין B12 למשל).
ויטמין C אינו עמיד ומושפע מתנאי הסביבה, מסיס במים, מתפרק בחימום (בישול), נוגד חימצון חזק אך בעצמו מתחמצן מהר מאוד, אחסונו ושמירתו על כן קשים במיוחד.
הויטמין זמין ושופע בפירות (הדרים) וירקות,
היותו נוגד חימצון חזק, הופך אותו לחיוני במיוחד בסביבה מזוהמת של מים אויר ומזון.
ויטמין C משתתף ביצירת חלבון הקולגן,ובכך חיונוי לבניית רקמות ועצמות, חיוני לשלמות כלי דם, שיניים, וכן מחזק את המערכת החיסונית ומסייע לגוף להתמודד עם דלקות וזיהומים.
הכמות היומית המומלצת לגבר בוגר ואישה הרה היא כ 90 מ"ג, לנשים בוגרות כ 75 מ"ג.