חומץ - נוזל חמוץ המכיל כמה אחוזים של חומצה אצטית CH3COOH (שהיא אחת החומצות הקרבוקסיליות הפשוטות), החומץ נוצר בתהליך חימצון כוהל מתוך יין, בירה, שיכר תפוחים.
החומץ משמש לבישול, כמו גם לניקוי, (להסרת משקעי אבנית במכלי רתיחת מים כמו קומקום).
קיימים סוגים שונים של חומץ :
- חומץ בן יין : מיוצר מיין אדום או מיין לבן.
- חומץ בירה : מיוצר מלתת.
- חומץ תפוחים : החמצה של מיץ תפוחים או סיידר.
- חומץ לבן : עפי"ר תמיסה של חומצה אצטית.
- חומץ בלסמי : בעל טעם עשיר, מיוצר ממיץ מרוכז או מתירוש של ענבים לבנים.