אבות המזון - מרכיבים בסיסיים והכרחיים לתפקודו התקין והבריא של גוף האדם.
מחסור באחד או יותר מאבות המזון, עשוי להביא למצב של תת תזונה, על כן מתחייב ליצור בכל דיאטה ותפריט איזון כמותי ואיכותי נכון של כל אבות המזון.
אבות המזון:
- פחמימות, מקור האנרגיה חיוני ועיקרי של הגוף (נמצאים במזונות - כסוכרים בפירות, בצורת עמילן בדגנים, קטניות ובתפוחי-אדמה).
- חלבונים וחומצות אמינו הכרחיים לבניה ותחזוקת תאי הגוף, משמשים גם כמקור אנרגיה (נמצאים במזונות - דגנים וקטניות, חלב ביצים ובשר).
- שומנים, מכילים כמות אנרגיה גדולה לכל יחידת משקל (נמצאים במזונות - טחינה, אבוקדו, זיתים, אגוזים, שקדים, וכן במזונות מן החי).
- ויטמינים, חיוניים לפעילויות ולתגובות של חילוף חומרים.
- מינרלים, חיוניים בתגובות ביוכימיות בגוף.