רוק - נוזל המופרש ע"י בלוטות הרוק ומהווה את תחילת תהליך העיכול, הפרשת הרוק הינה תוצאה של גירויים שונים ומגוונים, החל במחשבה על מזון, אסוציאציות שונות, מזון, טעם ואף ריח.
הרכב הרוק הוא - 99% מים, יונים של נתרן ואשלגן ואנזימים עמילאז וליזוזום.
אנזים הליזוזים מפרק חלק מהחיידקים הנמצאים במזון. (ניתן כל כן לראות בו כמחולל ראשוני של הפעילות החיסונית), האנזים עמילאז מפרק את העמילן.
הרוק מכיל גורמים שונים העוזרים בריפוי מהיר ומיידי כמעט של פצעים בחלל הפה.