מאגר הידע - על קצה המזלג
מלאה הארץ, דעה את ה' כמים לים מכסים. ישעיהו יא', ט'
חיפוש נושא בטקסט חופשי
  

הפוך אותי לדף הבית
להוסיף אותי למועדפים
רפואה
פסיכולוגיה
ספורט
מדעי החברה
סוציולוגיה
משפטים
כלכלה
פיסיקה
מתימטיקה
קוונטים
טכנולוגיה
מחשבים
אסטרונומיה
מערכת השמש
כימיה
טבלה מחזורית
כדור הארץ
סביבה
מטאורולוגיה
ביולוגיה
אבולוציה
קוגניציה
מדע המדינה
מדינות
דגלים
ישראל
מדעי הרוח
פילוסופיה
אלוהים
נצרות
יהדות
איסלאם
אישים
דרושים מורים
בתי ספר
לתמצת את הידע בעולם - ידע על קצה המזלג
זה המקום למי שתמיד רצה לשאול על דברים גדולים ולקבל עליהם תשובה קצרה וקולעת

מאגר הידע
ניווט לפי סדר א-ב   א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

 לפורום הגולשים...    
קטגוריה ותחום עיקרי :   ביולוגיה
תחומים קרובים : מיקרוביולוגיה   מזון   
פסטור

פסטור - תהליך המיועד להרוג נגיפים ואורגניזמים כמו חיידקים ופטריות הנמצאים בנוזל - זאת מבלי לפגוע באיכותו של הנוזל.
את תהליך הפסטור פיתח לואי פסטר בשנת 1862 והתהליך קרוי של שמו, במהלך הפסטור - מחומם הנוזל לטמפרטורה הקרובה לטמפרטורת הרתיחה שלו ואח"כ מקורר במהירות, התהליך מקטין באופן משמעותי את שיעור האורגניזמים המזיקים בנוזל ומאריך בכך את חיי המדף שלו.
הפסטור הוא כיום חלק שגרתי וטבעי בתעשיית החלב, בפסטור רגיל - מחממים לטמפרטורה של 63 מעלות צלזיוס למשך 30 שניות ואילו בפסטור מיוחד בו מפסטרים חלב עמיד למשל המכונה "אולטרה פיסטור" מחממים לטמפרטורה של 138 מעלות צלזיוס למשך כמה חלקיקי שנייה. הפסטור אינו מיוחד דווקא לחלב ובין המוצרים המופסטרים : יין, בירה, מיצי פירות ואף דבש.

חיפוש מידע נוסף בנושא באינטרנט : פסטור    חיפוש תמונות : פסטור


איי הפסחא

ברכת כהנים

אופסייד, כדורגל

מפרשיות 420

נגינה בקסילופון


עבור לדף הבית      חזרה לדף הקודם




רפואה | פסיכולוגיה | ספורט | מדעי החברה | סוציולוגיה | פורום | משפטים | כלכלה | פיסיקה | מתימטיקה | קוונטים | טכנולוגיה | מחשבים
אסטרונומיה | מערכת השמש | כימיה | טבלה מחזורית | כדור הארץ | סביבה | מטאורולוגיה | ביולוגיה | אבולוציה | קוגניציה | מדע המדינה
מדינות | דגלים | ישראל | מדעי הרוח | פילוסופיה | אלוהים | נצרות | יהדות | איסלאם | אישים | דרושים מורים | בתי ספר
זכויות יוצרים | תנאי שימוש באתר | דף הבית      כל הזכויות שמורות - שבתאי גרשון Copyright © 2007