פסטור - תהליך המיועד להרוג נגיפים ואורגניזמים כמו חיידקים ופטריות הנמצאים בנוזל - זאת מבלי לפגוע באיכותו של הנוזל.
את תהליך הפסטור פיתח לואי פסטר בשנת 1862 והתהליך קרוי של שמו, במהלך הפסטור - מחומם הנוזל לטמפרטורה הקרובה לטמפרטורת הרתיחה שלו ואח"כ מקורר במהירות, התהליך מקטין באופן משמעותי את שיעור האורגניזמים המזיקים בנוזל ומאריך בכך את חיי המדף שלו.
הפסטור הוא כיום חלק שגרתי וטבעי בתעשיית החלב, בפסטור רגיל - מחממים לטמפרטורה של 63 מעלות צלזיוס למשך 30 שניות ואילו בפסטור מיוחד בו מפסטרים חלב עמיד למשל המכונה "אולטרה פיסטור" מחממים לטמפרטורה של 138 מעלות צלזיוס למשך כמה חלקיקי שנייה. הפסטור אינו מיוחד דווקא לחלב ובין המוצרים המופסטרים : יין, בירה, מיצי פירות ואף דבש.