פפריקה, (בעברית - פלפלת), תבלין אשר מופק ע"י טחינה דקה של פלפל צ'ילי.
הפלפלת, הוא אחד מהזנים של פלפל צ'ילי, בשל מקורו הדרום אמריקאי נפוץ הצמח בבישול האינדיאני ומשם התפשט במהרה לצפון אמריקה ונדד לאירופה - הונגריה (שם נקלט באהבה יתירה) ושאר העולם.
הפפריקה מופקת בשני טעמים עקריים :
פפריקה חריפה - הפלפלים נטחנים בשלמותם ואילו בפפריקה מתוקה - הפלפלים נטחנים לאחר שהוצאו הגריענים והעורקים.
בישראל מגדלים פפריקה בצפון הנגב - היבול מיובש ונטחן בישראל - רובו מיוצא למדינות אירופה.