מאגר הידע - על קצה המזלג
מלאה הארץ, דעה את ה' כמים לים מכסים. ישעיהו יא', ט'
חיפוש נושא בטקסט חופשי
  

הפוך אותי לדף הבית
להוסיף אותי למועדפים
רפואה
פסיכולוגיה
ספורט
מדעי החברה
סוציולוגיה
משפטים
כלכלה
פיסיקה
מתימטיקה
קוונטים
טכנולוגיה
מחשבים
אסטרונומיה
מערכת השמש
כימיה
טבלה מחזורית
כדור הארץ
סביבה
מטאורולוגיה
ביולוגיה
אבולוציה
קוגניציה
מדע המדינה
מדינות
דגלים
ישראל
מדעי הרוח
פילוסופיה
אלוהים
נצרות
יהדות
איסלאם
אישים
דרושים מורים
בתי ספר
לתמצת את הידע בעולם - ידע על קצה המזלג
זה המקום למי שתמיד רצה לשאול על דברים גדולים ולקבל עליהם תשובה קצרה וקולעת

מאגר הידע
ניווט לפי סדר א-ב   א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

 לפורום הגולשים...    
קטגוריה ותחום עיקרי :   ביולוגיה
תחומים קרובים : מזון   שימור מזון   
עישון מזון

עישון מזון היא שיטה עתיקה לשימור מזונות המשמשת אף בימנו, עפי"ר משמשת לשימור בשר ודגים.
השימור נעשה ע"י החדרת עשן אשר מונע ומפריע להתרבות החיידקים.
במשך תהליך עישון המזון, הן החום והן העשן מהווים סביבה עויינת להתרבות החיידקים, העשן מכסה את שכבת המזון העליונה ומונע כניסת חיידקים.
בעבר, נכלא המזון בתוך כלי סגור אשר לתוכו הוחדר עשן שמקורו בשריפת עצים. תהליך העישון השפיע על טעמו של הבשר המעושן בהתאם לכמות העשן ועל פי סוג העץ ששימש ליצירת העשן.

חיפוש מידע נוסף בנושא באינטרנט : עישון מזון    חיפוש תמונות : עישון מזון


הפתעות פיסיקליות

כלבים דלמטיים

החור באוזון, סקירה

איך הוריקן נוצר

היתוך גרעיני


עבור לדף הבית      חזרה לדף הקודם




רפואה | פסיכולוגיה | ספורט | מדעי החברה | סוציולוגיה | פורום | משפטים | כלכלה | פיסיקה | מתימטיקה | קוונטים | טכנולוגיה | מחשבים
אסטרונומיה | מערכת השמש | כימיה | טבלה מחזורית | כדור הארץ | סביבה | מטאורולוגיה | ביולוגיה | אבולוציה | קוגניציה | מדע המדינה
מדינות | דגלים | ישראל | מדעי הרוח | פילוסופיה | אלוהים | נצרות | יהדות | איסלאם | אישים | דרושים מורים | בתי ספר
זכויות יוצרים | תנאי שימוש באתר | דף הבית      כל הזכויות שמורות - שבתאי גרשון Copyright © 2007