סיבים תזונתיים - מקורם בצמחים, אלה רב סוכרים (פחמימות מורכבות אשר בנויות ממספר גדול של מולקולות חד סוכר) לא עמילניים.
אנזימי העיכול בגוף האדם לא מצליחים לפרק את הסיבים התזונתיים, עם זאת, יש פירוק מועט של סיבים במעי.
מבחינים בשתי קטגוריות של סיבים :
- סיבים המסיסים במים המצויים למשל בפירות, ירקות, סובין שיבולת שועל ובמוצרים מוכנים.
- סיבים שאינם מסיסים במים המצויים בסובין, חיטה ודגנים מלאים.
הסיבים התזונתיים, חיוניים בכל דיאטה מאוזנת ובשיעורים נכונים הם חשובים מאוד לתהליך העיכול, להלן כמה מסגולותיהם :
- מזרזים את תהליך התרוקנות המעיים.
- מסייעים בסילוק כולסטרול "רע" וכן גלוקוז עודף.
- לפי דעות אחדות - עושר בסיבים תזונתיים מפחית את הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס.
- הסיבים בקיבה נוטים לספוח אליהם נוזלים, להתנפח ולהקנות בכך תחושת שובע.
- סיבים (שאינם מסיסים במים) עשויים להביא להקלה בטחורים.
עפי"ר מקובל כי הצריכה לבוגר היא 25 – 35 גרם סיבים ליום.
במקרים של סתימות במעי מומלץ (לפי העניין) שלא לצרוך.
המקורות היומיומיים לסיבים הם מוצרי קמח (מלא), קטניות, גרעינים, אגוזים, פירות וירקות.